Na enkele Nederlandse steden heeft nu ook Antwerpen een verfijnde frituur waarin Sergio Herman de friet in de schijnwerper plaatst. Bij Frites Atelier kan je een bakje friet kopen voor een bedrag tussen 3,50 en 8,00 euro. Heel betaalbaar dus, maar wat zeggen de Belgische smaakpapillen hierover?

De frieten zijn zeer smaakvol, lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Mooi goudkleurig zoals een echte friet moet zijn. Wat de topping betreft heb ik mij laten verassen door de seasonal special: Spicy Kimchi Delight. Volgens de verkoopster zou ik Azië bezoeken met dit frietje. Why not, I love Asia dus laat die smaken maar komen.

De goudblokjes werden overgoten met een curry mayonaise, yoghurt, kimchi, furikake en crunchy wonton. De smaakpapillen werden verwend door alle Aziatische smaken en de Belgische frietsmaak kwam tot zijn recht. Echter miste je na enkele frietjes een frisse smaak. De yoghurt had naar mijn mening wat pit mogen krijgen met wat limoenzeste. De frieten konden ook afgesprayd worden met wat limoen/citroensap.

Sergio heeft ook een aanbod aan own-made sauzen. Ik heb mij gewaagd aan de andalousesaus. Deze saus vond ik persoonlijk iets te zwak naar smaak. Het had meer weg van een pittige mayonaise dan van een echte andalouse.

Wat ik zeker nog dien te melden is dat je met één bakje friet echt wel voldoende hebt! Het is een zeer rijk gevuld bakje met echte volle frieten! Het was een aangename ervaring dat voor herhaling vatbaar is, elke dag zo’n bakje van Sergio eten zou ik wel niet kunnen.