25 april ’17, een netwerkevent van de VRT. Ik wist niet goed wat te verwachten maar er gingen verschillende experts aanwezig zijn en heel wat Media-mensen (neen niet degene die op TV komen, wel degene die ervoor zorgen dan er media is). Het ontvangst was hartelijk en er stonde leuke bokaaltjes klaar met heerlijke Mocktails. Jah Mochtails, zonder alcohol, volledig Tournee Minerale.

Mocktails, daar zegt Karim geen neen tegen, pompelmoes met rozemarijn en ja echt waar in een bokaal. Heerlijk was dat, een goede starter, lekker verfrissend. Het was de aanloop om te beginnen aan de volgende Mocktail met appel en gember. Het zoete van de appel werd in balans gebracht door het pittige van de gember en er was ook een lichte kruidige tijmsmaak dat het pallet vervolledigde.

Vervolgens begonnen we aan de lunch, een walking-dinner met een brede keuze aan vegetarische slaatjes in een kan. Ja, in een kan, why not! Het eten was heerlijk en vooral één specifiek slaatje met aardbeien, frambozen, mozzarella en avocado. Klinkt al heerlijk toch? Maar in de kan zaten ook witte en bruine bonen die zwommen in een citroenvinaigrette. Heerlijk hoe alle smaken elkaar aanvulden en hoe de diverse ingrediënten die niet perse met elkaar geassocieerd worden elk tot hun recht kwamen  en één geheel vormden.

Natuurlijk was er ook een warm vegetarisch aanbod naast de heerlijke slaatjes. Voor ieder wat wils dus! De lunch werd afgesloten met verschillende zoete dessert-bites, koffie en thee.

Naast de kennismaking met de keuken hebben we natuurlijk vooral genetwerkt. Veel interessante en toffe mensen ontmoet en vooral met elkaar in dialoog gegaan. Tot slot ben ik ook een kookboek van Jeroen Meus rijker geworden, jaaaj dus. #MeHappy